Norgesmester UV-Jakt

Karl vant norgesmesterskapet (fra n247.no)

I tillegg vant Søgne dykkerklubb som lag, med Steinar Monsen og Kjell Klungland som lagkamerater.
 
– Det er første gang vandrepokalen fra 1985 kommer til Sørlandet, det er klart jeg er fornøyd med det, sier Karl når vi treffer han på Høllekaia. Dagen etter å ha fått norgesmestertittelen har han vært ute på klubbdykk.
 
Fridykking
Konkurransen foregår med drakt, bly, maske, snorkel, svømmeføtter, bøye og harpun. Det deles ut poeng for flest fisk (ikke bunnfisk og leppefisker), samt størst totalvekt. Sporten er stor lenger sør i verden, og VM dekkes av 15-20 tv kanaler, mens den i Norge er mest utbredt på vestlandet. 
 
– Det jaktes i tre timer á to dager, og det er tøft nok det. Vi ligger i vannet i tre sammenhengende timer begge dagene og finaledagen valgte jeg et urolig sted med mye strøm og bølger. Det er fort å bli sjøsyk under slike forhold, jeg ble det heldigvis ikke og det var der fisken stod, sier han.
 
Konkurransen i år foregikk utenfor Randøyene i Kristiansand.
 
– Det er slik at NM er på forskjellige steder hvert år, og det skal være en fordel å jakte på steder man kjenner, sier Klungland.
 
Utklassing
– Det var ren utklassing, ler dykkeren.
 
– Jeg lå på 2. plass bak Kjell etter første dags konkurranse, men lørdag fant jeg fisk og dro inn ca. 9,5 kilo. Nestemann på lista hadde under 5 kilo i nettet, sier Klungland.
 
Nordisk og Norgescup
26. og 27. september er det nordisk mesterskap på samme sted, og der vil Søgne dykkerklubb stille med to deltagere. Norgescupen går over fem omganger og Søgne dykkerklubb vil i overgangen mars/april neste år arrangere en av konkurransene.
 
Karl Klungland er også formann i dykkerklubben og han sier at alle som driver med fridykking bør melde seg inn i en klubb. 
 
– Forbundet jobber med å få opp interessen for undervannsjakt og er man medlem av en klubb kan det utveksles erfaringer, og ikke minst vil dykkeren være trygt forsikret gjennom klubben, sier han.
Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s