Båtnytt og Dykk 9/10

Jeg er båtfører i morra og har tenkt at vi først går til området utenfor Trysfjorden for ordinært dykk og etpar fridykkere i vannet.

På hjemturen stopper vi i Høllefjorden og leter etter hummer mindre enn 10 cm. Det er aldri funnet hummer mellom 4 og 10 cm. På plassen vi skal lete ligger det også et ukjent vrak på svært grunt vann.

Båten har fått ny impellerpumpe da den gamle var slitt. I tillegg er endel saltvannsslanger, eksosbelg mm byttet og oljekjøleren er åpnet og rengjort.

På begge varmeapparatene inne ( motorvarme, ikke eber) er nå kjølvannskretsen seriekoblet. Det betyr at det kommer skikkelig varm luft i vinduet nesten med en gang. Det ble nytt trappetrinn over varmeren rett innenfor døra, så nå kan vinteren bare komme.

Enkelte har snakket om å bygge om innredningen slik at det blir mer sitteplass og åpent i kabinen. Det er mange timer arbeid, men hvis etpar stykker vil påta seg å gjøre jobben i løpet av relativt kort tid kan vi sikkert gjøre det. Forutsetningen må være at det blir både solid, praktisk og litt estetisk ok. Kanskje et prosjekt for januar og februar hvis noen kjenner det kribler i snekkerfingrene?

Ny motor diskuteres også. Når vi trekker av de tilsuddene og mva-kompensasjonen det er reelt å få vil ny 300 hk volvo ( 200 hk nå) med nytt drev komme oss på ca 270 000 kroner. Da kan vi selge den gamle og salgspris blir tippet fra 100 til 150 000. Dvs 170 000 for ny motor hvis vi gjør installasjonen selv. Motoren vi har nå er gått 3700 timer. Toppen er overhalt, starter, ferskvannskjøler og impellerpumpe er byttet. Drevet er nesten nytt.

Steinar

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s