Arbeidstilsynet på besøk

Etter plastbåtaksjonen ble det en del oppmerksomhet omkring dykkerklubbene i distriktet og spørsmål om klubbene drev med ulovlig arbeidsdykking. Klubbene hadde på forhånd diskutert problematikken grundig og leid inn et firma til de delene av aksjonen som kanskje kunne komme i berøring med arbeidsmiljøloven som arbeidsdykking. Etter tips og i forbindelse med at arbeidstilsynet nå vil skjerpe inn på reglene omkring arbeidsdykking varslet de tilsyn med Søgne og Kristiansand Dykkerklubber.

Etter en lengre prat og gjennomgang av arbeidsfordeling, dokumentasjon osv fikk de forståelse av hvordan dykkerklubbene drives og hvordan den spesifikke aksjonen ble organisert. Det var trivelige folk, og de virket genuint interessert i å forstå hva som skjer i dykkerklubbene for å avklare om vi kommer inn under reglene i arbeidsmiljøloven i denne eller andre aksjoner.

De skal gå igjennom tilsynet og dokumenter med jurister, så får vi tilbakemelding etter hvert. Det hørtes imidlertid ut som om de var fornøyd med måten vi driver på, måten vi vurderer regler rundt arbeidsdykking og klubbene generelt.

Vi ser fram til tilbakemeldingen fra tilsynet som kanskje vil avklare gråsoner for oss.

Steinar

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s