Oppdatering om ROV

Vi kjøpte Videoray rov i slutten av april. Rov skulle enkelt kunne kobles direkte opp mot Olex kartsystem med Seatrack posisjoneringssystem og derved vise posisjon på rov inkl dybde direkte i Olex. I Olex er det muligheter for lagring av bla spor som viser hvor rov har kjørt slik at vi kan se i sanntid hvor den er, hvor den kjører og hvor den har vært.

Til vårt prosjekt holder kartverket oss med gratis detaljerte kart for Olex, og i tillegg får vi ytterligere nøyaktighet da vi kan importere data fra venner med multistråleekkolodd og sonar.

Vi vil da for eksempel kunne hente fram detaljert bilde av Havbris på kartet og se i sanntid 3D hvor på vraket vi kjører med Rov.

Tracket kan tas ut i standardiserte dataformer og brukes til dokumentasjon av utførte søk, rydding mm.

Posisjoneringssystemet kan også tilkobles batteri og settes på dykker. Det vil da ha størrelse som et halvlitersglass og vil vise dykkeren med stor nøyaktighet (ca 1%feil) inntil en km fra båten. Da blir det artigere å slippe tekniske dykkere med scooter i sjøen.

Vi har ikke fått systemene til å snakke sammen på tross av div ny programvare og mange forsøk. Rov er nå hentet av forhandler slik at de kan forsøke å få det til. De bestilte transport til verkstedet i Nordland. De ble noe rart med transporten og den har vært litt borte og underveis i to uker nå, men antas å ankomme i morgen ifølge siste oppdatering.

Avtaler og prosjekter vi har planlagt må derfor utsettes enda en gang, men vi satser på at Videoray snart leverer som forventet.

Det er også nødvendig for at vi skal klare de ryddejobbene mm som ligger til grunn for tilskuddene vi har fått til innkjøp av Rov.

Steinar

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s