Prosjekt Palatia

Palatia_1928

Fangeskipet Palatia gikk ned ved Lindesnes under krigen, og dykkere fra Søgne er av de få som har besøkt vraket etterpå.

Vi er nå invitert av en lokal gruppe til å være med å lage en skikkelig dokumentasjon av skipet – både som skip og vrak.

Med oss har vi sjøfartsmuseet og antakelig en venn i Mandal som kan lage svært nøyaktig kart med multistråleekkolodd.

Vi begynner 12-14 april med utlegging av fortøyning, kjøring og fotografering med rov samt noen dykkere. Det er vanligvis svært vanskelige dykkerforhold med mye dønninger og sterk strøm i hele vannsøylen, så dykkingen begrenses mye av disse forholdene.

Målet er å skaffe nok gode bilder til at sjøfartsmuseet kan lage en zoombar 3D modell av hele vraket som kan brukes som presentasjon og dokumentasjon av tilstand.

Vi satser på base i Lillehavn med overnatting og felles matstell fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Kjører til Søgne og fyller luft hvis ikke annen løsning dukker opp.

Vi trenger en del folk til båten samt drift av rov, så dykkere som ikke skal ned på Palatia får tilbud om andre (grunnere) interessante dykk både på Gjeslingene og på vrak lenger inn.

Vi regner også med å plukke litt teiner i distriktet og ha mye sosial omgang i Lillehavn der også familie er velkommen.

Forbeholdt medlemmer, og påmelding til Karl. 200 kr pr døgn inkl overnatting og mat.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s