Tilskudd fra Miljødirektoratet/båt

Søgne Dk har sammen med Mandal dk, Flekkerøy dk, Flekkerøy vel, Sjøspeiderne og naturvernforbundet søkt om støtte til omfattende ryddeprosjekter. Teinerydding kunne ikke søkes om, og var ikke en del av søknaden.

I søknaden beregner man egeninnsats mm og totalt budsjett var litt over 4 mill. Vi søkte om dekning av 1,7 mill og fikk 300 000 kr.

Prosjektet må reduseres til nesten ingenting og midlene fordeles på de involverte. For dykkerklubben vår betyr det at vi får dekket 50-60 000 kroner av utgiftene til rydding.

Miljødirektoratet har avslått søknaden fra dykkerforbundet om tilskudd til rapportering av spøkelsesredskaper. Det betyr at hvis det ikke finnes andre som vil betale mister vi støtten til å hente opp redskaper.

Dykkerklubbene har fått mye skryt av innsatsen fra alle kanter, men denne gangen valgte ikke miljødirektoratet å støtte Dykkerforbundets innsats. I år hadde dykkerklubbene intensjon om å ta opp mellom 5500 og 6000 redskaper, men de fleste blir nok liggende nå. Nytteverdien av rapportering av tapte redskaper i appen fritidsfiske blir nok heller dårlig når mye av motivasjonen for å hente redskapene blir tatt bort.

 

I båten er mye gjort etter flere hundre dugnadstimer. For «vanlige dykkere» gjenstår det ett strøk maling innvendig og polering utvendig. I tillegg er det endel støping og tekniske installasjoner igjen før båten er klar.

Steinar

Reklame

Én tanke om “Tilskudd fra Miljødirektoratet/båt”

  1. Litt seint nå, men antar det er rimelig mange støtte ordninger som gir støtte til dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s